Stichting Nyamekye

De stichting ‘Nyamekye’ is in 2009 opgericht om een kindertehuis in Ghana financieel te ondersteunen. Het kindertehuis is opgezet door een bewonderenswaardige Ghanese vrouw: Madame Charity Mensah. Het tehuis telt momenteel zo’n 45 kinderen.  Het ligt bij een klein dorp, Akwakwaa, in het tropische binnenland van Ghana. Het belangrijke verzorgende werk wordt gedaan door vrouwen, vaak alleenstaande moeders, uit het naburige dorp die werken voor iets meer dan één euro per dag. Maar de oudere kinderen worden ook veel ingeschakeld. Verder zijn er regelmatig buitenlandse vrijwilligers. Het tehuis heeft een schooltje met 7 klassen.

Het kindertehuis bestaat inmiddels 17 jaar en een aantal kinderen zijn de Junior High School ontgroeid. Een achttal vervolgt de studie buiten het dorp waarvan één universitair onderwijs aan de Technical University in Kumasi. In de vakanties komen ze terug naar het tehuis.

 Qua financiën moet het kindertehuis het vooral hebben van donaties uit het buitenland. De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn kleine stichtingen, die in hun eigen land zijn opgericht zijn door diverse betrokken buitenlandse vrijwilligsters. Maar er is eigenlijk altijd geldgebrek. De Stichting Nyamekye (IBAN: NL25ABNA0421450657 t.n.v. Stichting Nyamekye) is zo’n stichting. In 2009 opgericht om het kindertehuis vanuit Nederland praktisch en financieel te ondersteunen. Onze stichting betaalt ca. een derde van de operationele kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *